۲۵ تیر ۱۳۸۲، ۱۶:۵۴

در فرهنگسراي اقوام

سمينار موسيقي سنتي برگزار شد

سمينار موسيقي سنتي برگزار شد

سمينار پژوهشي موسيقي براي ساز تنبور روز گذشته در فرهنگسراي اقوام برگزار شد.

به گزارش خبر نگار هنري " مهر " ، به نقل از روابط عمومي فرهنگسراي اقوام،  كيوان كيانيان  در اين سمينار تنبور را از نظر موسيقايي به سه دسته كوتاه  ، متوسط و بلند تقسيم كرد و گفت:  مقام هاي كوتاه داراي يك يا دو بند ،  مقام هاي متوسط سه تا پنج بند و  مقام هاي بلند داراي بيش از پنج بند ند.
وي در مورد ملاك هاي ارزشيابي اين مقام ها نيز گفت:  تمام مقام هاي كوتاه و بلند در مجالس ذكر و جمع نشيني اجرا مي شود، يعني در غيراين مجالس اجازه زدن آنها را ندارند. 
كيانيان با اشاره به مقام رستم در مورد داستان شكل گيري آن گفت:  در سنت  "  يار رسان "  آمده است كه رستم در تاريكستاني  به بيراهه كشيده مي شود و براي ساده كردن راه، به تنبور روي مي آورد و با نواختن آن راه  را  از بيراه تشخيص مي دهد.
 وي ادامه داد :  تنبور سازي نيست كه نوازنده تنها چند دقيقه اي با آن بنوازد ، بلكه سازي است كه تنبور نواز آن را در زندگي اش به كار مي برد و تنبور را وسيله اي براي رسيدن به هدفش قرار مي دهد.
كيانيان افزود: در" يار رسان " ،  موسيقي هدف نيست، بلكه وسيله ي است براي رسيدن به هدف .
كيوان كيانيان در پاسخ  به اين سوال كه آيا موسيقي عرفاني تنبور جوابگوي نيازهاي دنياي مدرن است ، گفت:  اين كه جامعه امروزي ما زيبايي را در چه مي بيند ، به نظر من برمي گردد به برداشت ما از عرفان  و اين كه چگونه بايد با آن برخورد كرد . قطعا درموسيقي تنبور ، عرفان وجود دارد و كساني هستند كه اين موسيقي را  دوست  دارند . فكر مي كنم جوابگو بودن يا نبودن آن را بايد شنوند گان  تشخيص دهند چون ما نمي توانيم  موسيقي تنبور را امروزي كنيم.
کد خبر 11097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha